Winkelwagen

Producten

Waxen


Er zijn verschillende methodes om te ontharen. In de salon van Studio Purmerend wordt er gebruik gemaakt van de Sugaringmethode.

Waarom waxen?
Ontharing middels wax is een eeuwenoude traditie die weer volledig in ere is hersteld. Steeds meer mannen en vrouwen ontdekken de voordelen van waxen ten opzichte van scheren, cremes en zogenaamde 'definitieve' ontharingsmethoden. Alleen bij waxen is er de garantie dat het haar weken lang wegblijft en de huid heerlijk zacht en schoon aanvoelt. En hoe fijn klinkt dit: geen stoppels, geen jeuk én geen ingegroeide haren!


Harsen
Hars is het meest gebruikte product met ontharen en is vrijwel bij alle salons te vinden. Bij deze methode wordt de warme hars met de haargroei richting mee opgesmeerd en met een strip tegen de haargroeirichting mee verwijderd. Harsen is een zeer snelle manier van ontharen. Het beste resultaat bereikt u als de haren tussen de 0,5 en 1 cm zijn, het is dus wel een nadeel dat u de haren moet laten groeien.

Sugaring
Ook wordt er gebruik gemaakt van de minder bekende Sugaring methode, ontharen met suikerpasta.
Van oorsprong komt Sugaring uit de Arabische landen. Sugaring is overgewaaid naar de westerse landen en wordt nu wereldwijd toegepast in schoonheidsinstituten.
Relatief nieuw (opnieuw leven ingeblazen want er zijn bewijzen gevonden dat er in de tijd van Cleopatra ook al werd onthaard met suikerpasta) op het gebied van het ontharen van het lichaam en het ontharen van de schaamstreek is sugaring. Sugaring is een soort van waxen alleen dan niet op basis van wax, maar op basis van suiker. Doordat suiker oplost in water is het met name bij thuisgebruik handiger dan wax, omdat de kans op een bende kleiner is, doordat je het altijd met water af kan spoelen mocht er onverhoopt iets mis gaan. Wax is moeilijker te verwijderen van plaatsen waar het niet de bedoeling is om het haar te verwijderen, als de wax er eenmaal op zit.

Waarom kiezen voor ontharen met suikerpasta?
Sugaring is een zachte, veilige en effectieve methode van ontharen. De suikerpasta maakt de huid zacht en er treden geen huidbeschadigingen en/of allergische reacties op. Sugaring kan worden toegepast op alle delen van het lichaam en is zelfs geschikt voor de meest gevoelige huid. Ook mensen met psoriasis en suikerziekte kunnen worden behandeld (dit is bij harsen niet mogelijk). Een behandeling zorgt er niet alleen voor dat de haartjes weg zijn, de suiker zorgt ook nog eens voor een peeling van de huid.

Bij Sugaring hoef je niet eerst te wachten tot de haren een bepaalde lengte hebben, deze manier van ontharen is zelfs toepasbaar op hele korte haartjes. Regelmatig ontharen met Sugaring leidt op langere termijn tot een sterk verminderde haargroei.

Voordelen Sugaring ten opzichte van harsen:Eerste keer waxen?
Heb je nog niet eerder gewaxt, maar wel veel spookverhalen gehoord over waxen? 
Waxen is niet pijnloos, maar veel minder pijnlijk dan velen je zullen doen geloven. De eerste keer is het meest gevoelig omdat de haartjes dan voor het eerst worden verwijderd. Maar vanaf de tweede keer zul je merken dat het veel minder gevoelig is. En heb je de eerste drie behandelingen gedaan? Dan rest alleen nog dons achtig haar en dat is veel minder gevoelig om te waxen. 

Bij Studio Purmerend is het mogelijk om diverse lichaamsdelen te laten ontharen. Onderaan vind je de diverse mogelijkheden en de prijzen. Tevens kan je prijzen ook terug vinden op de prijslijst

Brazilian Wax
Als een van de weinge salons in Purmerend kan je bij mij ook terecht voor een Brazilian Wax. Als enige salon wordt de Brazilian Wax uitgevoerd met de Sugaring Methode. De Brazilian Wax wordt enkel uitgevoerd bij vrouwen (door een vrouw)

Bij een Brazilian wax wordt er suikerpasta op de haartjes gesmeerd met een houten spateltje. In een goede salon draagt de behandelend professional altijd handschoenen voor de hygiëne. Doordat de suikerpasta van zulke hoge kwaliteit is, is het niet mogelijk dat ook maar een enkele bacterie hierin kan overleven, daardoor kan de spatel die wordt gebruikt gewoon weer in de suiker gedoopt worden. Bij gebruik van hars of wax dient elke maal een nieuwe spatel gebruikt te worden.
 
Zodra de suikerpasta er met een spatel opgesmeerd is hecht de suikerpasta zich aan de haartjes en niet aan de huid. De suikerpasta wordt vervolgens met een strip verwijderd. Het moment waarop tijdens een Brazilian wax de wax inclusief de haartjes en de haarwortels worden verwijderd kunnen de pijnlijke momenten zijn tijdens een Brazilian wax. Deze pijnlijke momenten, als je ze zo ervaart, duren zeer kort, maar kunnen hevig zijn. Afhankelijk van het oppervlak waarover het haar verwijderd dient te worden wordt er meerdere malen wax aangebracht en wordt er de wax meerdere malen verwijderd. Er kan tijdens een Brazilian wax dus meerdere keren een gevoel van pijn ervaren worden. Wel went de huid aan het waxen/harsen en de pijn zal bij iedere behandeling minder zijn, mede doordat de haartjes met een dunnere structuur terug groeien.

Het resultaat van een Brazilian wax behandeling is een zijdezachte haarloze huid. De duur van het resultaat van een Brazilian wax behandeling wisselt per persoon en is onder andere afhankelijk van je persoonlijke haargroei snelheid en van het al dan niet gebruiken van een haargroeiremmer. Het resultaat blijft ongeveer 3 tot 6 weken waarbij gedurende ongeveer de eerste 2 weken de haargroei minimaal is en zelfs niet voelbaar is. In deze periode geniet je van het ultieme resultaat van een Brazilian wax en een heerlijk zachte huid. Bij de meeste mensen worden de haartjes weer voelbaar in de derde of vierde week en kan er ongeveer in de zesde week weer een Brazilian wax behandeling uitgevoerd worden.
 
Na regelmatig een Brazilian wax behandeling te hebben gehad worden de termijnen tussen 2 behandelingen steeds langer. Daarnaast worden de haartjes dunner en daardoor wordt de behandeling ook minder pijnlijk. Door regelmatig een Brazilian wax behandeling te ondergaan worden deze haartjes ook dunner, dus makkelijker te behandelen en zal het resultaat van een Brazilian wax op termijn alleen nog maar verder verbeteren. 

Gêne
Als je voor het eerst komt voor een Brazilian wax zal er een moment komen waarop je uit de kleren zal moeten. Wij snappen dat dit de eerste keer wat ongemakkelijk kan zijn voor sommigen. Geen mens is hetzelfde en dat geldt ook voor de schaamstreek. Voor mij als professional telt echter alleen de tevredenheid van de klant. Je kunt volledig vertrouwen op mijn discretie en professionaliteit. Maar bij de techniek die ik gebruik hoef je niet geheel naakt op de stoel te liggen, je kan namelijk gewoon een string aanhouden, dit is toch echt het grootste voordeel van de Brazilian Wax in de salon van Studio Purmerend.

Diabetes en Brazilian wax
Als je diabetes hebt is het geen probleem om een Brazilian wax behandeling te krijgen. Wij horen dit wel graag voorafgaand aan de behandeling zodat er rekening kan houden met een, bij sommigen, wat dunnere huid.
 
Brazilian wax en een beschadigde / dunne / gevoelige huid
Indien je een beschadigde, zeer dunne of zeer gevoelige huid hebt, dan verzoeken we je dit te melden. Hiermee rekening houden tijdens de Brazilian wax. Indien het gehele huidoppervlakte beschadigd is, dan adviseren we je geen Brazilian wax te nemen (dit geldt ook voor het gebruik met hars op andere lichaamsdelen).
 
Zwangerschap en Brazilian wax
Jazeker, veel vrouwen vinden een Brazilian wax zelfs een betere oplossing dan scheren deze 9 maanden. Vooral in de laatste maanden is scheren erg lastig. En als de bevalling gaat beginnen geeft het toch een prettiger gevoel als alles netjes is “down there”. Een Brazilian wax kan wel iets gevoeliger zijn tijdens je zwangerschap.
 
Brazilian wax na een bevalling
Na de bevalling verschilt het natuurlijk per persoon wanneer er weer een Brazilian wax behandeling ondergaan kan worden. In de regel kun je ervan uitgaan dat er weer een Brazilian wax gedaan kan worden zodra er geen huidbeschadigingen meer zijn, maar in de meeste gevallen voel je dit zelf het beste aan en bij twijfel doe je het of nog even niet of overleg je het met een arts. Vanzelfsprekend is het ter beoordeling door de behandeld specialist of zij het verantwoord vindt om een Brazilian wax uit te voeren, zelfs nadat je overleg met een arts hebt gehad.
   
Brazilian wax en een intieme piercing
Uiteraard kun je een Brazilian wax behandeling krijgen indien je een intieme piercing hebt. Op de plekken waar een intieme piercing wordt gezet zitten normaliter geen haartjes, dus de specialist kan netjes om de piercing heen werken.


Tips
Voor het ontharen:

Na het ontharen:

Prijzen:
Bovenlip €7,50 (icm behandeling €5,-)
Kin €7,50 (icm behandeling (5,-)
Combinatie kin en bovenlip €12,50 (icm behandeling €10,-)
Oksels €15,-
Onderarmen €17,50 
Bovenarmen €17,50
Hele arm €25,-
Navellijn €7,50 (icm brazilian wax €5,-)
Onderbenen €20,-
Bovenbenen €22,50
Rug/borst  €25,-
Bikinilijn €15,-
Brazilian Wax  €30,-
Brazilian Wax Full incl bilnaad €35,-
Billen €15,-