In de behandeling worden uw nagels geknipt en verwijdert eelt en, indien aanwezig, likdoorns. Voorafgaand aan de behandeling voert de pedicure een voetonderzoek uit en maakt zo nodig blauwdrukken dit is belangrijk om eventuele problemen en of afwijkingen vast te stellen. De pedicure heeft een signalerende functie en adviseert onder meer ten aanzien van schoeisel, persoonlijke hygiëne en huidverzorging. Indien nodig wordt de cliënt naar een gespecialiseerde collega of naar de huisarts doorverwezen.

Een pedicure behandeling bij Studio Purmerend is zowel praktisch nuttig als esthetisch. Bij een pedicure behandeling kijken we naar de gesteldheid van uw voeten en zorgen ervoor dat uw voeten na de behandeling er weer helemaal netjes uitzien.

De volgende zaken worden behandeld:

 • Voetonderzoek/screening
 • Nagels knippen
 • Eelt verwijderen
 • Likdoorns behandelen of
 • Kloven behandelen of
 • Ingroeiende nagels behandelen
 • Een korte voetmassage met een voedende crème

Een standaardpedicure behandeling duurt 30 minuten. Wanneer de problemen aan de voeten zeer ernstig zal er met u worden besproken welk probleem als eerste wordt aangepakt en wordt er een nieuwe afspraak gemaakt voor de verdere behandeling. Tevens wordt er een behandelplan opgesteld om de problemen te voorkomen. Uiteraard is het ook mogelijk om al direct een dubbele afspraak te maken.

Of kies voor een uitgebreide luxe behandeling, met een heerlijk voetenbad, voetenscrub en een paraffinepakking om de huid van de voeten extra te hydrateren, deze behandeling duurt 60 minuten.

Onze voeten hebben het niet gemakkelijk! Een hele dag vastgeketend in (vaak te krappe) schoenen, dragen ze ons rond waar we ook willen gaan.
Ongeveer 85% van de bevolking last van voetkwaaltjes. Waarom geven we onze voeten niet de behandeling die zij verdienen?

Heeft u last van uw voeten, laat uw voeten nakijken door de (medisch) pedicure. Nagels knippen, eelt verwijderen, likdoorns, schimmelnagels, kloven en ingroeiende nagels behandelen en afsluiten met een voedende voetencrème. Kortom kunt u bij Studio Purmerend terecht voor uiteenlopende problemen aan de voeten.

Studio Purmerend behandelt ook wratten. Wratten zijn een hpv virus en eist dan ook een zeer deskundige behandeling. Als er een kloof dreigt laat u dan direct behandelen! Dit voorkomt veel pijn! De medisch pedicure van Studio Purmerend werkt volgens de code van de voetverzorging, dit houdt in: dat de hoogste eisen worden gesteld aan hygiëne in de praktijk. Tevens wordt gewerkt met de nieuwste technieken en de beste producten.

Waarom kiest u voor een Medisch Pedicure?
Een Medisch Pedicure is hoger en breder opgeleid dan de ‘Basis’ Pedicure. Bovendien kunt bij een medisch pedicure terecht met alle zogeheten risicovoeten, zoals diabetes, reumatisch, spastisch voet en de verouderde voet. Ook is er kennis op het gebied van nagelegulatie en reparatie technieken, ortesiologie en antidruk technieken. Kortom u kunt bij Studio purmerend terecht voor een heerlijke verwenbehandeling tot aan een complex voetprobleem.

In het Boven IJ ziekenhuis als medisch pedicure op de Voetenpoli heb ik veel ervaring op gedaan met (diabetische) voetwonden en de verzorging daarvan.

 

Speciale Technieken

Soms is het nodig om een pijnklacht op een speciale wijze te verhelepn of afwijkende groei te corrigeren. Daarbij zijn de speciale technieken een uitkomst.

Ortheses
Onder orthesiologie verstaan we de techniek voor het ontlasten van drukplekken en het reguleren van de teenstand. Orthesiologie wordt veelal toegepast tussen de tenen met behulp van siliconen.

Ortheses worden onder andere gemaakt bij:

 • weke likdoorns (likdoorn tussen de tenen)
 • hamertenen
 • klauwtenen
 • likdoorns op de tenen of onder de teenkopjes
 • Een beginnende Hallux Valgus
 • Een nog te corrigerende ruiterteen
 • Als vervanging bij een trauma voet, bijvoorbeeld een geamputeerde teen

Nagelbeugels/Nagelregulatie
De nagelregulatietechniek is een uitstekende techniek om verschillende nagelaandoeningen zoals ingegroeide nagels en vormveranderingen van de nagel te behandelen.
Bij ingroeiende teennagels drukt of groeit de teennagel in de nagelwal. Dit is vaak pijnlijk en de kans op ontsteking is groot. Mensen met Diabetes en reuma dienen extra allert te zijn! Deze techniek voorziet in het corrigeren van de ronding van de nagel door beugeltjes op de nagel te bevestigen. De nagel wordt hierdoor uit de nagelwal getild waardoor direct verlichting ontstaat. Na de behandeling is controle na een paar weken noodzakelijk.

Nagelbeugels worden onder andere aangebracht bij:

 • Een convexe nagel/tunnelnagel (rondgroeiende nagel)
 • Ingroeiende nagel
 • Hypertrofische nagel
 • Trauma nagel

Nagelreparatie/Nagelprothese

De nagelprothese is een techniek waarbij de natuurlijke nagel helemaal of gedeeltelijk door een kunstnagel wordt vervangen. Zonder deze techniek zijn bepaalde problemen niet op te lossen. Nagelprotheses worden toegepast ter vervanging van zo goed als ontbrekende nagels, ter correctie van vervormde nagels, ter versterking van verzwakte nagels. Ook kunnen we het toepassen als behandeling van versplinterende of geschonden nagels, ter begeleiding van een groeistoornis, als behandeling van gespleten en ingroeiende nagels of het verfraaien van een mycose (schimmel)nagel. Ook kunnen weggeknipte nagelhoken opgevuld worden om ingroeien te voorkomen.

Nagelprothesetechniek wordt dus niet alleen toegepast ter verfraaiing, maar juist ook als therapeutische oplossing om afwijkende groei te corrigeren.

Wanneer u last heeft van een schimmelnagel is dit een mooie wijze om de nagel te herstellen. Alle schimmel/mycose zal (zoveel mogelijk) worden weggefreesd en de nagel zal weer met gel of acryl worden hersteld. Wel wordt er dan aanbevolen om ook de ProNails Tincture te gaan gebruiken om de achterblijvende schimmel te bestrijden.

De prijs voor de nagelreparatie is zeer verschillend, dit ligt eraan hoeveel er gerepareerd moet worden, een klein hoekje kan tijdens een pedicure behandeling worden opgevuld en daar wordt slecht €5,- extra voor gerekend.

Een schimmelnagel is een veel voorkomend probleem. De nagel is vaak dik, brokkelig en verkleurd. Dit wordt veroorzaakt door een schimmelinfectie. Een schimmelnagel geneest zelden of nooit vanzelf en daarom is behandeling noodzakelijk. De meeste mensen noemen het overigens kalknagels. Maar niet iedere kalknagel is per definitie een schimmelnagel.

Een van de kenmerken van een schimmelnagel is de kleur, die is meestal wit/geel of bruinig. Maar er zijn meer oorzaken voor een afwijkende verkleuring van de nagels, zoals: psoriasis, medicijngebruik of interne aandoeningen. Om bij twijfel zekerheid te verkrijgen is het mogelijk om schimmel-diagnostiek toe te passen.

De medisch pedicure van Studio Purmerend is bevoegd om (na toestemming van uw huisarts) een biopt af te nemen van de aangedane nagel en of huid. Dit biopt wordt naar het labratorium van het UMC St. Radboud in Nijmegen opgestuurd waar het op kweek gezet wordt. Na ongeveer een week ontvangt de pedicure de uitslag en zal deze met u bespreken en naar de huisarts toesturen. Na deze uitslag kan de juiste behandeling ingezet worden.

Aan dit biopt zijn kosten verbonden, u betaalt een deel in de salon en een deel (mits u toestemming heeft van de huisarts) wordt vergoed door de ziektekostenverzekering, maar let wel op hier wordt wel aangesproken op uw eigen risico. Schimmeldiagnostiek €25,-, i.c.m. een pedicure behandeling €10,- . Het bedrag wat bij uw ziektekostenverzekering in rekening wordt gebracht bedraagt ongeveer €40-45. Wanneer u deze laat uitvoeren zonder toestemming van u huisarts kan er geen vergoeding plaats vinden vanuit de verzekering en komen de kosten voor uw eigen rekening en dit zal rond de €56,- zijn.

Om de verzorging van uw voeten na een pedicure behandeling een ‘finishing touch’ te geven kunt u ook voor een gellak kiezen.
Gellak is speciale nagellak welke wordt uitgehard onder een lamp. Deze lak is veel harder dan een normale nagellak en blijft tot wel 6 weken mooi op de voeten. U kunt kiezen uit talloze verschillende kleuren en omdat de lak tegelijk na de behandeling droog en uitgehard is kunt u gewoon uw schoenen weer aan.
Vraag uw pedicure om de verschillende mogelijkheden

Gellak i.c.m een pedicure behandeling €15,-
Gellak zonder behandeling €20

piura
pronails
anbos-wit
procert-logo-zonder-tekst-wit-50
provoet-klein-wit