Brrrr koud buiten

Wat een verschil met begin april waar je al mensen met een korte broek zag lopen en dan nu weer met de dikke winterjas aan.
Dagen waar je nog helemaal niet stil staat bij zonbescherming. Maar als dat zonnetje er dan eenmaal is gaan we massaal in dat hoekje van de tuin zitten waar geen wind is, heerlijk even opwarmen. het gevoel dat zelfs je botten koud waren en ook weer opwarmen.
Maar juist dit zonnetje is zo gevaarlijk, met dit zonnetje vergeten we ons zelf in te smeren. Want daar voelt het nog net niet warm genoeg voor. Maar dit betekent niet dat de straling minder is.

Er zijn UV-A en UV-B stralen. De UV-B straling is voor de warmte en zorgt ervoor dat we verBranden (B van branden). Als we verbranden ontstaat er schade in de huid, deze is heel mooi met de huidcamera te zijn, deze vlekken die dan nog diep in de huid liggen zullen later uiten in wat we noemen ouderdomsvlekken maar kan ook ontwikkelen naar acintische keratose, een voorstadium van huidkanker.

De A in  UV-A staat voor age, voor vroegtijdige huidveroudering ook wel photoaging genoemd. Deze straling zorgt voor zonschade in de elastine vezels. Leg maar eens een elastiekje in de zon, deze gaat verdrogen en als je hem dan uit wilt rekken dan knapt het. Dit gebeurd ook met de elastine vezels in onze huid. En deze geknapte elastiekjes zorgen dus samen met het collageen verlies voor een slappe huid, lijntje en rimpels.

Wil je dit voorkomen? Zorg dat je dan het hele jaar door niet langer dan 15 minuten per dag onbeschermd de zon in gaat.
Emotion heeft een fantastisch lijn met zonproducten. Ik ben hier echt groot fan van. Het is jammer dat ik niet een beetje geur mee kan sturen want het ruikt echt fantastisch. Het sluit de huid niet af en geeft zelfs nog verzorging af, geschikt voor lichaam en gezicht.
De Aftersun zorgt niet alleen voor een hele diepe voeding in de huid en verkoeling maar zorgt er ok voor dat je bruine kleurtje langer bewaard blijft.

De hele maand april bij aankoop van 2 Emotion zon producten ontvang je een Emotion SOS Top 10 oil 5ml twv 24.90 er gratis bij. Hiervan breng je een paar druppels aan onder de SPF aan.
De Top 10 olie geeft een extra voeding aan de droge huid, beschermt en herstelt de huidbarriere.