Let op: Medio maart nieuwe locatie Studio Purmerend in Medisch Centrum de Graeff


We weten allemaal wel dat sinaasappels 🍊 en kiwi’s 🥝 vitaminebommetjes zijn maar ook in onze huidverzorging is vitamine C heel belangrijk en onmisbaar.

Vitamine C zorgt voor verheldering in de huid, is een hele krachtige anti-oxidant om vrije radicalen te vangen die cross-links in het bindweefsel veroorzaken. Ook werkt het zeer ontstekingsremmend én het verhoogt de collageenproductie dus werkt ook anti-aging.

Er zijn 4 verschillende vormen van Vitamine C welke in cosmetica gebruikt worden met hele moeilijke namen en die zal ik jullie niet gaan overhoren 🤪
🍊tetrahexyldecyl ascorbate, deze vind je in het HydroPeptide Luma Pro C serum en Nimni cream. Deze vorm kan wel 50x beter opgenomen dan L-ascorbinezuur (de meest voorkomende variant). In de huid wordt deze afgebroken en omgezet naar L-ascorbinezuur. Deze is al werkzaam op de huid bij 0,02%. In het serum vindt je wel 3%!
🍊Magnesium Ascorbyl Phospahte, deze is stabieler dan het L-ascorbine zuur en minder krachtig en daardoor ook geschikt voor de meest gevoelige huid. Deze vorm presteert niet goed in een serum. Daarom vindt je deze alleen in de Polish & Plump Peel
🍊Sodium Ascorbyl Phosphate, een vorm welke het lichaam zelf heel makkelijk kan omzetten tot vitamine C en houdt dezelfde voordelen als de pure vorm. Het heeft het vermogen om de huid door te dringen zonder irritatie te veroorzaken. Bij HydroPeptide vindt je deze vorm in het Radiance Mask en in de nieuwe Firma Bright.
🍊als laatste het L-ascorbic zuur. Als je deze vorm in de ingrediënten lijst ziet staan kijk dan ook of de lijst begint met Aqua. Deze stof is namelijk gevoelig voor vocht en wordt daardoor afgebroken en heeft dan dus geen functie meer. Dit gebeurd helaas vaak in de goedkopere cosmetica merken. Een nadeel van deze vorm is dat als het in hele hoge concentraties bevindt dat het dan milde irritatie op de huid kan geven.

HydroPeptide hecht enorm veel waarde aan de juiste dosering in een product en de werking ervan en voert daarom allerlei wetenschappelijke en clinische onderzoeken uit om zo het perfecte product te produceren.

piura
hydropeptide-wit
anbos-wit
procert-logo-zonder-tekst-wit-50
provoet-klein-wit