Vrije radicalen en Anti-oxidanten, wat zijn dat nou precies en wat heeft dat te maken met mijn huid?

Je hoort het steeds vaker voorbij komen vrije radicalen en antioxidanten, in dit artikel ga ik jullie uitleggen wat dit zijn en wat het doet of juist niet doet met je huid maar ook een aantal producten uitlichten die in mijn salon te vinden zijn die betrekking hebben op dit onderwerp.

Als eerste wil ik beginnen met de vrije radicalen. Vrije radicalen heeft iedereen in zijn lichaam, deze ontstaan door de verbranding. Vrije radicalen zijn hele kleine agressieve deeltjes die zich vast klampen aan zieke  met doel tot vernietigen. Doordat wij mensen anders zijn gaan leven, denk aan roken, ongezond eten, uitlaatgassen noem maar op, is er een soort wildgroei van vrije radicalen. Deze wildgroei bindt zich niet meer alleen maar vast aan de ziekteverwekkers maar ook aan de gezonde cellen. Deze gezonde cellen lopen hiermee de kans om onherstelbaar beschadigd te worden, daarmee ontstaan beschadigingen aan ons bindweefsel wat zorgt voor vroegtijdige veroudering, pigmentvlekken, reuma staar en zelfs kanker.

Gelukkig heeft ons lichaam een natuurlijk afweersysteem, de anti-oxidanten. Anti-oxidanten zijn onder andere Vitamine A , C en E maar ook magnesium en zink zijn voorbeelden van anti-oxidanten. Onder normale omstandigheden krijgen wij voldoende anti-oxidanten met onze voeding binnen om de vrije radicalen te lijf te gaan. Maar door de wildgroei, door onze leefstijl van heden, krijgen we te weinig anti-oxidanten binnen met onze voeding waardoor er dus nog steeds vrije radicalen aan gezonde cellen vast klampen met allerlei huidproblemen als gevolg, waarvan de grootste pigmentatie en huidveroudering.

Anti-oxidanten kan je verhogen door voedingssupplementen maar ook zeker door actieve ingrediënten in de huidverzorgingsproducten waardoor het meteen terecht komt waar je het juist wilt hebben, in de huid.
Dé grootste topper in het assortiment vind ik persoonlijk toch wel de Hydraflora van de nieuwe lijn HydroPeptide Anti-wrinkle&Detoxify
Hydraflora; Probiotic Essence lijkt op een tonic maar is zoveel meer dan dat. Alhoewel deze essence ook de pH waarde van de huid neutraliseert (een verstoorde pH waarde zorgt ook weer voor problemen zoals acne) zijn het vooral de aanwezige anti-oxidanten en andere werkstoffen die ervoor zorgen dat het meer op een serum lijkt dan op een tonic.

Hydraflora hydrateert de huid en zorgt ervoor da de microflora op de huid in balans blijft. De antioxidanten beschermen ons tegen het milieu en vervuiling, verbeteren de huid functies om de huid weer te laten stralen. Combineert natuurlijke samentrekkende middelen om de huid te ontgiften.
Geschikt voor alle huidtypes, vooral degene die worstelen met saaiheid, hyperpigmentatie en een ouder wordende huid.

Planten bevatten veel vitamines en in bijvoorbeeld aloe vera vindt je ook magnesium en zink, allerlei natuurlijke anti-oxidanten dus en dat vind ik heel belangrijk in de producten waarmee ik werk en is ook volop terug te vinden in de lijnen van HydroPeptide maar zeker ook bij Piura. Als ik kijk naar de anti-oxidanten bij Piura vind ik de Royal lijn hierin het mooiste.
Piura, Mysteries from the Sierra is gericht op zowel natuurlijke huidveroudering als vroegtijdige huidveroudering als gevolg van invloeden van buitenaf en binnenuit. Mijn favoriet in deze lijn is toch wel het masker. Het masker is geschikt voor de veeleisende, vermoeide, verwaarloosde en verouderde huid. Dit masker zit boordevol verzachtende olien , de antioxidant Vitamine E en hyaluronzuur voor diepe hydratatie. Het masker mag 1-3x per week gebruikt worden, laat het 10-30 minuten inwerken, of doe zoals ik: gebruik het als een extra rijke nachtcreme (lekker de hele nacht laten inwerken 1-3 x per week), de restanten afspoelen, huid verfrissen met tonic maar nog beter is om de Hydraflora daarvoor te gebruiken.

 

piura
hydropeptide-wit
anbos-wit
procert-logo-zonder-tekst-wit-50
provoet-klein-wit