Bindweefselmassage is een diepgaande massage die wordt uitgevoerd op de bindweefsellaag in het lichaam met als uiteindelijk doel verbetering van de huidconditie. De doorbloeding van de huid wordt gestimuleerd waardoor de huid wordt aangezet tot celvernieuwing en versteviging. De huidstofwisseling wordt geactiveerd en de productie van nieuw collageen en elastine bevorderd.

De cosmetische bindweefselmassage is een intensieve massage, bestaande uit diepe knedende of rollende massagegrepen, welke worden uitgevoerd op zowel de rug als het gezicht. De eerste behandelingen kunnen door verklevingen van het bindweefsel als gevoelig, pijnlijk of snijdend worden ervaren. Het kan voorkomen dat de huid tijdens de massage heftig reageert en rood wordt. In kuurvorm heeft de bindweefselmassage het meeste effect. Naarmate de kuur vordert wordt het weefsel steeds soepeler en de structuur van de huid zichtbaar beter. De huid raakt beter doorbloed en afvalstoffen worden sneller afgevoerd. Afhankelijk van de doelstelling, behandelindicatie en de conditie van de huid wordt de behandelfrequentie vastgesteld.

Wat is bindweefsel?
Bindweefsel is vergelijkbaar met het cement tussen de stenen van een huis. Door ons hele lichaam verbindt en ondersteunt het organen, gewrichten en spieren. Bindweefsel leidt ook bloedvaten en zenuwen naar de organen en beschermt tegen infecties. Ook hebben de cellen in bindweefsel een grote rol bij het wondgenezingsproces. Het onderhuidse bindweefsel isoleert warmte, slaat energie op en is verantwoordelijk voor het transport van zuurstof, voedings -en afvalstoffen.

Wat is bindweefselmassage precies en wat doet het en waar is het goed voor?
Bindweefselmassage is een diepe massage uitgevoerd op de bindweefsellaag met als uiteindelijk doel verbetering van de huidconditie. De doorbloeding wordt gestimuleerd waardoor de huid wordt aangezet tot celvernieuwing en versteviging. De stofwisseling, de aanmaak van nieuw collageen en elastine wordt bevorderd.
Cosmetische indicaties: voorbehandeling van cosmetisch chirurgische ingrepen, rimpels en huidplooien, Acne rosacea, afwijkingen in de talgafscheiding, ‘degeneratie’ van de huid, striae, panniculose (cellulitis), hypertrofische, keloïde, atrofische en sceloserende littekens. In onze praktijk voeren we deze vorm van massage alleen uit op het gelaat. Desgewenst kan wel de rug mee behandeld woorden. Dit is zelfs aan te raden wanneer de huid in het gelaat het niet toelaat door bijvoorbeeld actieve acne of eczeem.

Is een enkele behandeling voldoende of moet het in kuurvorm?
In kuurvorm geeft bindweefselmassage het beste effect. Naarmate de kuur vordert wordt het weefsel soepeler en de structuur van de huid gaat er steeds beter uitzien. De huid raakt beter doorbloed en afvalstoffen worden sneller afgevoerd. Afhankelijk van de doelstelling, behandelindicatie en de huidconditie wordt de behandelfrequentie vastgesteld – meestal 6 tot 12 behandelingen. Een kuur bestaat uit week 1: 2xmasseren, week 2: 2x week 3:1x daarna 3 weken rust, na deze 3 weken wekelijks 1 maal de bindweefselmassage ondergaan . Wanneer nodig kan de bindweefselmassage worden uitgebreid naar 12 behandelingen.

Hoe lang duurt de behandeling?
Het meeste resultaat haal je uit een behandeling van 60 minuten €75,-

Voorwaarden kuurbehandeling:
kuur dient vooruit betaald te worden. Gespreid betalen via automatische incasso mogelijk. De korting van 10% is alleen geldig voor een kuur van minimaal 10 behandelingen van 60 minuten. De kuur dient in de afgesproken termijn van 12 weken gevolgd te worden, is dit niet mogelijk van u kant uit dan komt de korting te vervallen. Liever per behandeling betalen? Ook dat is mogelijk maar de afspraken dienen wel binnen de afgesproken termijn gevolgd te worden en bij de laatste behandeling wordt de korting verrekend.