Let op: Medio maart nieuwe locatie Studio Purmerend in Medisch Centrum de Graeff

img_8077

Bindweefselmassage is een diepgaande massage die wordt uitgevoerd op de bindweefsellaag in het lichaam met als uiteindelijk doel verbetering van de huidconditie. De doorbloeding van de huid wordt gestimuleerd waardoor de huid wordt aangezet tot celvernieuwing en versteviging. De huidstofwisseling wordt geactiveerd en de productie van nieuw collageen en elastine bevorderd.

De cosmetische bindweefselmassage is een intensieve massage, bestaande uit diepe knedende of rollende massagegrepen, welke worden uitgevoerd op zowel de rug als het gezicht. De eerste behandelingen kunnen door verklevingen van het bindweefsel als gevoelig, pijnlijk of snijdend worden ervaren. Het kan voorkomen dat de huid tijdens de massage heftig reageert en rood wordt. In kuurvorm heeft de bindweefselmassage het meeste effect. Naarmate de kuur vordert wordt het weefsel steeds soepeler en de structuur van de huid zichtbaar beter. De huid raakt beter doorbloed en afvalstoffen worden sneller afgevoerd. Afhankelijk van de doelstelling, behandelindicatie en de conditie van de huid wordt de behandelfrequentie vastgesteld.

Wat is bindweefsel?
Bindweefsel is vergelijkbaar met het cement tussen de stenen van een huis. Door ons hele lichaam verbindt en ondersteunt het organen, gewrichten en spieren. Bindweefsel leidt ook bloedvaten en zenuwen naar de organen en beschermt tegen infecties. Ook hebben de cellen in bindweefsel een grote rol bij het wondgenezingsproces. Het onderhuidse bindweefsel isoleert warmte, slaat energie op en is verantwoordelijk voor het transport van zuurstof, voedings -en afvalstoffen.

Wat is bindweefselmassage precies en wat doet het en waar is het goed voor?
Bindweefselmassage is een diepe massage uitgevoerd op de bindweefsellaag met als uiteindelijk doel verbetering van de huidconditie. De doorbloeding wordt gestimuleerd waardoor de huid wordt aangezet tot celvernieuwing en versteviging. De stofwisseling, de aanmaak van nieuw collageen en elastine wordt bevorderd.
Cosmetische indicaties: voorbehandeling van cosmetisch chirurgische ingrepen, rimpels en huidplooien, Acne rosacea, afwijkingen in de talgafscheiding, ‘degeneratie’ van de huid, striae, panniculose (cellulitis), hypertrofische, keloïde, atrofische en sceloserende littekens.

Waarom ook de rug masseren, ik wil de huidverbetering in mijn gezicht?
Op de rug vinden we de zogenoemde segmentale reflexzones/wegen. Dit is een heel theoretisch verhaal maar om het even kort uit te leggen: bij de embryo wordt als eerste de voorloper van het zenuwstelsel de neurale buis ontwikkeld. Dit ziet er een beetje uit als een regenworm, in de ringen van de worm (segmenten) is de eerste aanleg en verbindingen ontstaan tussen het zenuwstelsel en de huid, spieren, skelet en ingewanden. Vanuit het ruggenmerg loopt een bundel zenuwen welke zich verspreiden naar meerdere plaatsen. Een duidelijk voorbeeld: iemand krijgt een hartinfarct en krijgt ook pijn in de linkerarm en linkerkaak, dat komt omdat deze door dezelfde zenuwbundel worden aangestuurd als het hart. Vandaar de stimulering op de rug omdat het resultaat heeft voor het hele lichaam en dus ook het gezicht.

Is een enkele behandeling voldoende of moet het in kuurvorm?
In kuurvorm geeft bindweefselmassage het beste effect. Naarmate de kuur vordert wordt het weefsel soepeler en de structuur van de huid gaat er steeds beter uitzien. De huid raakt beter doorbloed en afvalstoffen worden sneller afgevoerd. Afhankelijk van de doelstelling, behandelindicatie en de huidconditie wordt de behandelfrequentie vastgesteld – meestal 6 tot 12 behandelingen. Een kuur bestaat uit week 1: 2xmasseren, week 2: 2x week 3:1x daarna 3 weken rust, na deze 3 weken wekelijks 1 maal de bindweefselmassage ondergaan . Wanneer nodig kan de bindweefselmassage worden uitgebreid naar 12 behandelingen.

Hoe lang duurt de behandeling?
Er zijn verschillende mogelijkheden voor een behandeling. Je kan een losse massage boeken bij de gespecialiseerde schoonheidsspecialiste van 20 minuten, je kan de bestaande gezichstbehandeling ‘upgraden’ met een bindweefselmassage. Of kies voor de uitgebreidere massage waarbij ook de rugsegmenten worden meegenomen voor ongeveer 40 minuten. Ga je voor de ultieme behandeling wordt de rug gemasseerd, gelaat gereinigd en een intensieve peeling, na de bindweefselmassage wordt de behandeling afgesloten met een collageen masker.

Bindweefselmassage 20 minuten 30,-
Upgrade Behandeling (vraag naar de mogelijkheden) 20,-
Bindweefselmassage 40 minuten 55,-
Bindweefselmassage 60 minuten 75,-
Kuur 6 behandelingen 10% korting (kuur dient vooruit betaald te worden)

piura
hydropeptide-wit
anbos-wit
procert-logo-zonder-tekst-wit-50
provoet-klein-wit