Als één van de weinige salons in Purmerend kan je bij mij ook terecht voor een Brazilian Wax. Als enige salon wordt de Brazilian Wax uitgevoerd met de Sugaring Methode. De Brazilian Wax wordt enkel uitgevoerd bij vrouwen (door een vrouw).

Bij een Brazilian wax wordt er suikerpasta op de haartjes gesmeerd met een spatel. In een goede salon draagt de behandelend professional altijd handschoenen voor de hygiëne. Doordat de suikerpasta van zulke hoge kwaliteit is, is het niet mogelijk dat ook maar een enkele bacterie hierin kan overleven, daardoor kan de spatel die wordt gebruikt gewoon weer in de suiker gedoopt worden. Bij gebruik van hars of wax dient elke maal een nieuwe spatel gebruikt te worden.

Zodra de suikerpasta er met een spatel opgesmeerd is hecht de suikerpasta zich aan de haartjes en niet aan de huid. De suikerpasta wordt vervolgens met een strip verwijderd. Het moment waarop tijdens een Brazilian wax de wax inclusief de haartjes en de haarwortels worden verwijderd kunnen de pijnlijke momenten zijn tijdens een Brazilian wax. Deze pijnlijke momenten, als je ze zo ervaart, duren zeer kort, maar kunnen hevig zijn. Afhankelijk van het oppervlak waarover het haar verwijderd dient te worden wordt er meerdere malen wax aangebracht en wordt er de wax meerdere malen verwijderd. Er kan tijdens een Brazilian wax dus meerdere keren een gevoel van pijn ervaren worden. Wel went de huid aan het waxen/harsen en de pijn zal bij iedere behandeling minder zijn, mede doordat de haartjes met een dunnere structuur terug groeien.

Het resultaat van een Brazilian wax behandeling is een zijdezachte haarloze huid. De duur van het resultaat van een Brazilian wax behandeling wisselt per persoon en is onder andere afhankelijk van je persoonlijke haargroei snelheid en van het al dan niet gebruiken van een haargroeiremmer. Het resultaat blijft ongeveer 3 tot 4 weken waarbij gedurende ongeveer de eerste 2 weken de haargroei minimaal is en zelfs niet voelbaar is. In deze periode geniet je van het ultieme resultaat van een Brazilian wax en een heerlijk zachte huid. Bij de meeste mensen worden de haartjes weer voelbaar in de derde week en kan er ongeveer in de vierde tot zesde week weer een Brazilian wax behandeling uitgevoerd worden.

Na regelmatig een Brazilian wax behandeling te hebben gehad worden de termijnen tussen 2 behandelingen steeds langer. Daarnaast worden de haartjes dunner en daardoor wordt de behandeling ook minder pijnlijk. Door regelmatig een Brazilian wax behandeling te ondergaan worden deze haartjes ook dunner, dus makkelijker te behandelen en zal het resultaat van een Brazilian wax op termijn alleen nog maar verder verbeteren.

Gêne
Als je voor het eerst komt voor een Brazilian wax zal er een moment komen waarop je uit de kleren zal moeten. Wij snappen dat dit de eerste keer wat ongemakkelijk kan zijn voor sommigen. Geen mens is hetzelfde en dat geldt ook voor de schaamstreek. Voor mij als professional telt echter alleen de tevredenheid van de klant. Je kunt volledig vertrouwen op mijn discretie en professionaliteit. Maar bij de techniek die ik gebruik hoef je niet geheel naakt op de stoel te liggen, je kan namelijk gewoon een string aanhouden, dit is toch echt het grootste voordeel van de Brazilian Wax in de salon van Studio Purmerend.

Diabetes en Brazilian wax
Als je diabetes hebt is het geen probleem om een Brazilian wax behandeling te krijgen. Wij horen dit wel graag voorafgaand aan de behandeling zodat er rekening kan houden met een, bij sommigen, wat dunnere huid.

Brazilian wax en een beschadigde / dunne / gevoelige huid
Indien je een beschadigde, zeer dunne of zeer gevoelige huid hebt, dan verzoeken we je dit te melden. Hiermee rekening houden tijdens de Brazilian wax. Indien het gehele huidoppervlakte beschadigd is, dan adviseren we je geen Brazilian wax te nemen (dit geldt ook voor het gebruik met hars op andere lichaamsdelen).

Zwangerschap en Brazilian wax
Jazeker, veel vrouwen vinden een Brazilian wax zelfs een betere oplossing dan scheren deze 9 maanden. Vooral in de laatste maanden is scheren erg lastig. En als de bevalling gaat beginnen geeft het toch een prettiger gevoel als alles netjes is “down there”. Een Brazilian wax kan wel iets gevoeliger zijn tijdens je zwangerschap.

Brazilian wax na een bevalling
Na de bevalling verschilt het natuurlijk per persoon wanneer er weer een Brazilian wax behandeling ondergaan kan worden. In de regel kun je ervan uitgaan dat er weer een Brazilian wax gedaan kan worden zodra er geen huidbeschadigingen meer zijn, maar in de meeste gevallen voel je dit zelf het beste aan en bij twijfel doe je het of nog even niet of overleg je het met een arts. Vanzelfsprekend is het ter beoordeling door de behandeld specialist of zij het verantwoord vindt om een Brazilian wax uit te voeren, zelfs nadat je overleg met een arts hebt gehad.

Brazilian wax en een intieme piercing
Uiteraard kun je een Brazilian wax behandeling krijgen indien je een intieme piercing hebt. Op de plekken waar een intieme piercing wordt gezet zitten normaliter geen haartjes, dus de specialist kan netjes om de piercing heen werken.

Tips

Voor het ontharen:

 • Scrub de huid 2 of 3 dagen voor de behandeling (uiteraard is het voor de algemene huidverzorging altijd goed om je huid 1-2 x per week te scrubben).
 • Niet meer scrubben 24 uur voor de behandeling. Het scrubben voorkomt ingegroeide haartjes.
 • Niet in de zon of onder de zonnebank 24 uur voor de behandeling.
 • Zorg ervoor dat de haartjes tussen de 0,5 en 1 cm zijn (bij de sugaring methode is ontharen al mogelijk vanaf een lengte met 1,6 mm)
 • Probeer een Brazilian wax behandeling 3 dagen voor en tijdens de eerste 3 dagen van de menstruatie te voorkomen. In deze periode zijn veel vrouwen extra gevoelig en is er meer sprake van pijn beleving.
 • Gebruik de dag van de behandeling geen bodylotion of andere huidverzorgingsproducten op de te ontharen gebieden
 • Zorg voor een goede persoonlijke hygiëne.
 • Neem eventueel een schoon slipje mee.

Na het ontharen:

 • vermijd de eerste 24-48 uur de zonnebank, sauna en zwembad
 • voorkom de eerste 24 uur na een behandeling overmatige transpiratie
 • gebruik binnen 24 uur na de behandeling geen scrub of huidverzorgingsproduct
 • vermijd gebruik van parfum en of deodorant op de onthaarde lichaamsdelen
 • als je na 24 uur toch graag de zon in wilt gebruik dan een goede zonnefactor (liefst factor 30) aangezien de huid niet alleen onthaard is maar ook gepeeld is deze zeer gevoelig
 • voor verbranden
 • neem een schoon slipje mee (zonder kant, aangezien de huid toch even gevoelig is en het kant kan dan schuren)
 • trek een lekkere losse broek aan voor die dag