Dermaplaning is een behandeling waarbij alle dode huidcellen en vellusharen (donshaartjes) worden verwijderd van het gelaat met een speciaal ontworpen chirurgisch mesje. Het klinkt misschien een beetje beangstigend dat er met een mesje wordt gewerkt maar dat is het absoluut niet. Het mesje wordt namelijk niet gebruikt om te snijden maar om over de huid heen te schrapen. Hierdoor worden de kleine vellushaartjes, dode huidcellen en vuil van het gezicht verwijdert. Dermaplaning is op het moment de grote hype en de meest efficiënte manier om je huid te exfoliëren.

Voordelen van dermaplane
*verwijdert dode huidcellen
*verfijnt fijne lijntjes
*egaliseert de huid
*kan littekens verminderen (icm met microneedlig)
*kan hyperpigmentatie verminderen
*bevorder collageen en elastine aanmaak
*onzuiverheden kunnen beter verwijdert worden
*de huid krijgt weer de natuurlijk ‘glow’
*betere opname van werkstoffen tijdens de behandeling
*make-up wordt mooier op de huid aangebracht

Haartjes groeien niet donkerder terug
Eén van de grootste misvattingen over dermaplane is dat de haartjes donkerder terug groeien. De donshaartjes die verwijdert worden, groeien gewoon op dezelfde manier terug met dezelfde kleur. De behandeling verandert de structuur van het haarzakje niet. Dit kan enkel en alleen onder invloed van hormonen gebeuren.

Haartjes groeien niet dikker terug
De groei van de haartjes wordt niet beïnvloed door de dermaplane behandeling. Als het haartje volledig is terug gegroeid zal het haar net als voor de behandeling aanvoelen. Het duurt 4-6 weken tot de haartjes weer helemaal volgroeid zijn. De haarfollikels kunnen door de behandeling niet van structuur veranderen

Dermaplaning is niet pijnlijk
De behandeling gebeurd met een mesje dus het is niet vreemd dat dit de associatie met ‘pijn’oproept. Maar wees gerust, dermaplaning is zo goed als pijnloos en wordt zelfs als zeer ontspannen ervaren. Het is bijvoorbeeld veel minder pijnlijk dan harsen, treading of laser. Na afloop kan de huid een beetje rood zijn maar doorgaans is er geen ‘downtime’ zoals wij dat noemen. Als er roodheid optreed is dit binnen 1-2 uur weer verdwenen.

Direct resultaat dat wel tot 4 weken aanhoudt
Het mooie aan dermaplaning is dat het resultaat direct zichtbaar is. De huid heeft een gezonde glans en teint, de huid voelt zijdezacht aan en eventuele acnelittekens, pimentvlekjes en fijne lijntjes zijn minder goed zichtbaar. Make-up kan je gelijkmatiger aanbrengen en blijft ook langer zitten. Uiteraard groeien de haartjes weer terug en stapelen ook dode huidcellen zich weer na verloop van tijd op. Deze behandeling kan daarom 1x per 4 weken worden uitgevoerd om het resultaat te behouden.

Advies na de behandeling
*zo min mogelijk met de handen aan de huid zitten
* binnen 48 uur geen gebruik maken van de sauna
*binnen 24 uur niet intensief sporten
*binnen 24 uur geen foundation, poeder etc gebruiken (gebruik na 24 uur alleen schone sponzen/kwasten)
*bescherm de huid met SPF 50

Wanneer is de behandeling niet geschikt
*bij open wondjes
*verbrande huid
*infecties
*tijdens gebruik van hydro-cortisonen
*actieve acne op het gelaat
*eczeem
*tijdens een antibiotica kuur
*bij gebruik van anti-depressiva
*huidkanker
*psoriasis (in overleg met de specialist)
*rosacea (in overleg met de specialist)

Soorten behandelingen
Dermaplaning kan worden gecombineerd met je favoriete bestaande behandeling (uitgezonderd de Piura Basic Beauty Treatments) en zal dan 15,- extra kosten. Vraag de professional om advies of deze behandeling geschikt is voor jouw huid en icm jouw behandeling. Nog geen voorkeur van behandeling? Dan staan hieronder een aantal voorbeelden.

 

Dermaplaning:
50 tot 60 durende behandeling welke wordt gestart met een reiniging, evt waxen van harde haren (hier worden extra kosten voor in rekening gebracht) en epileren wenkbrauwen,  dermaplaning, evt peeling, masker, dagverzorging SPF
77,50

Dermaplaning + Bindweefselmassage:
75  minuten durende behandeling zoals hierboven maar dan uitgebreid met een bindweefselmassage voor meer anti-aging resultaat en liftend effect.
95,-

Dermaplaning + Microneedling:
Haal nog meer resultaat uit de microneedling behandeling door deze te combineren met dermaplaning. Voor het allermooiste anti-aging resultaat
75 minuten 115,-