De natuur benutten voor huidverbetering

Cold Plasma Energy oftewel Non-thermal Plasma is een compleet nieuwe techniek voor huidverbetering en werkt op het gebied van Anti-Aging en huidproblemen zoals acne, rosacea, psoriasis en eczeem.  Dr. Platon is een FDA aproved ‘Medical device’ en als enige gereguleerd en goedgekeurd in de EU., Deze cosmetische behandelvorm is een compleet nieuwe techniek voor huidverbeterende toepassingen.

Wat is Cold plasma
Plasma is na vast, vloeibaar en gas de vierde en laatste toestand van materie. Plasma bevat zeer veel energie maar komt niet in natuurlijke vorm op aarde voor.  Dit betekent dat plasma kunstmatig moet worden gegenereerd. Bij Cold plasma gebeurt dit door middel van het creëren van een elektromagnetisch veld waardoor O2 (zuurstof) en CO2 (stikstof) uit de lucht geïoniseerd wordt waardoor ozon en plasma ontstaat. Cold plasma is niet-thermisch, wat inhoudt dat het de huid niet beschadigd of verbrand. De werktemperatuur is 35-40 graden waardoor de behandeling ontspannen aanvoelt en absoluut pijnloos is.

 

Wat doet Dr. Platon cold plasma voor de huid
Tijdens een behandeling word de huid gesteriliseerd; bacteriën, schimmels en schadelijke micro-organismen welke irritaties of huidontstekingen als acne & rosacea veroorzaken worden gedood.  Tevens vindt er regeneratie in de huid plaats: Cold plasma stimuleert de productie van collageen, elastine en hyaluronzuur. Deze bestanddelen zijn van essentieel belang voor de elasticiteit, stevigheid en hydratatie van de huid. Cold plasma bevordert ook wondgenezing, littekenvermindering en huidverjonging. Ook zorgt cold plasma voor oxidatie; de zuurstoftoevoer naar de basaalcellen wordt verhoogd waardoor het huidmetabolisme omhoog gaat,  ontgifting plaatsvind en de anti-oxidatieve werking beter wordt (de afweer van de huid verbetert). Cold plasma  vermindert ook de over-productie van melanine in de huid. Een teveel een melanine veroorzaakt pigmentvlekken, donkere vlekken en een onregelmatige huidskleur en teint.

Huidindicaties
Hoewel Cold Plasma zeer effectief is gebleven bij diverse ontstekingreacties op de huid is de therapie ook uitstekend in te zetten voor anti-aging oftewel huidverjonging. Net zo voor herstel van de huid na trauma of chirurgische ingrepen om het herstel van de huid te bevorderen

 • Acne en Cold Plasma
  Cold plasma reduceert inflammatie, roodheid, zwelling en ontsteking van acne en voorkomt de formatie van nieuwe acne laesies. De plasma elimineert ook de Acne bacterien die acne veroorzaken en reguleert de talgproductie in de porien.
 • Psoriasis en Cold Plasma
  Cold plasma verlicht de jeuk en schilfering van psoriasis plekken en versnelt het regeneratie- en helingsproces van de huid. Cold plasma verbetert het immuunsysteem waardoor de kans op inflammatie vermindert en tevens inflammatie triggers afnemen.
 • Rosacea en cold plasma
  Cold plasma vermindert het stekende en brandende gevoel alsmede de ‘flushing’ bij rosacea. Het reduceert zichtbaar de roodheid en versterkt de huidbarrière, waardoor de huid minder gevoelig is voor invloeden van buitenaf.
 • Anti aging en Huidversteviging met cold plasma
  Cold plasma verbetert de huidstructuur, reduceert fijne lijntjes, verslapping en futloosheid van de huid waardoor de huid er weer jeugdiger uit gaat zien en een meer natuurlijke ‘glow’ krijgt. Bovendien verbetert de elasticiteit, stevigheid en hydratatie in de huid.Cold plasma verstevigt de huid rondom de ogen, hals, kaaklijn en andere gebieden. Cold plasma kan tevens worden gebruikt voor versteving op gebieden van het lichaam. In het algemeen verbetert Cold plasma de elasticiteit, textuur en stevigheid van de huid.
 • Verhelderen met cold plasma (pigmentatie in de epidermis)
  Cold plasma verheldert de huid en reguleert oppervlakkige pigmentatie, donkere vlekken een onregelmatige huidkleur. Cold plasma verbetert tevens de huidskleur, glans en helderheid van de huid. Ouderdomsvlekken of donkere pigment door zonschade wordt met de cryopen behandeld
 • Voetschimmel, schimmelnagels en cold plasma
  Cold plasma desinfecteert niet alleen de huid maar dood ook de aanwezige schimmels en aanwezige schadelijke micro-organisme. Bij een schimmel/kalknagel zal de mycose zoals wij dat noemen gedood worden maar de nagel heeft nog wel tijd nodig om uit te groeien. Wij adviseren dan ook na de kuur de behandeling wel iedere 4-6 weken voort te zetten en thuis de behandeling voor te zetten met de speciale mycose spray welke u bij ons in de praktijk kunt aanschaffen

Diverse behandelingen
Doordat Dr Platon Cold plasma Therapy voor alle huidindicaties in is te zetten kan het met vrijwel iedere behandeling gecombineerd worden. Wij hebben hier voor u in de online agenda al diverse behandelingen klaar staan. Twijfelt u wat voor u de juiste behandeling is, stuurt u ons dan gerust een bericht dan helpen wij u graag.
Voor het beste resultaat raden wij aan om de Dr Platon Cold plasma behandelingen in kuurvorm te ondergaan, ongeveer 5 behandelingen met 1 a 2x per week, vervolgd met ‘onderhouds’ behandelingen iedere 6-12 weken.
Een losse kuurbehandeling is er al vanaf 40,-
De behandelende specialist zal de best passende kuur met u samenstellen