Elektrisch ontharen ook wel eleketrische epileren, is tot op heden nog steeds de enige wijze van echt definitief ontharen. Waar lasers en IPL alleen de matrix beschadigen kan je met elektrisch ontharen het hele haarzakje vernietigen. Voor grote gebieden wordt wel aangeraden om eerst laser of IPL te ondergaan en de nagroei met elektrische epilatie te behandelen.
Elektrisch epileren kan op het hele lichaam maar wordt vooral gebruikt om ongewenste haargroei in het gelaat en de hals te behandelen.

Ongewenste haargroei
Onder invloed van hormonen kunnen donsharen veranderen in dikkere stuggere haren. Vooral na de overgang zien we deze verandering en is heel normaal, tenslotte heeft ieder lichaam ook testosteron (mannelijke hormonen). Maar toch wordt deze haargroei als zeer onprettig ervaren en kunt u er heel onzeker van worden.

De behandeling
Na een intake gesprek wordt de huid gedesinfecteerd en zal de schoonheidsspecialiste een dun steriel naaldje in het haarzakje laten zakken om dit vervolgend met een stroomsignaal te vernietigen. Op de kin is de behandeling zo goed als pijnloos maar op de bovenlip kan er meer pijn ervaren worden. Er zal met twee verschillende methodes worden gewerkt met de thermolyse en de blend techniek. Beide technieken zijn mogelijk op ieder huidtype en iedere huidskleur.


Omdat de haartjes nooit tegelijkertijd groeien en er vaak sprake is van veel haargroei moet u rekening houden dat er meerdere behandelingen nodig zijn. De eerste paar behandelingen zullen wekelijks plaats vinden, dan een nabehandeling na 6-8 weken net zo lang tot alles is verdwenen, soms kan het nodig zijn dat u hier 1-2 jaar voor uit moet trekken.
Aangezien u aanleg heeft voor deze verandering in de donsharen kan het zo zijn dat het lijkt dat na een aantal maanden de haar toch weer is terug gekomen. Dit is echter niet mogelijk maar het zal een naast gelegen donshaar zijn welke ook de verandering heeft doorgemaakt. Merkt u dat er haren bijkomen laat u dan eens in het halfjaar behandelen. Het behandelde gebied kan na de behandeling en de eerste erna wat gevoelig zijn, wij adviseren u hiervoor een Aloe vera gel te gebruiken welke verkrijgbaar is bij ons in de salon.
Op de behandelde plek kunnen eventueel een aantal korstjes ontstaan het is belangrijk dat u hier niet aankomt en de huid goed beschermt met een SPF 30 of 50

Vergoeding
Doordat de schoonheidsspecialiste van Studio Purmerend een specialisatie diploma heeft behaald en is aangesloten bij de ANBOS kunt u wellicht in aanmerking komen voor een vergoeding vanuit uw aanvullende verzekering. Meer informatie hierover vindt u bij uw zorgverzekeraar.

Om de behandeling op de juiste wijze uit te voeren is een juiste voor en nazorg van groot belang.
Voorzorg:

 • Zorg dat de haren minimaal 6 weken niet geëpileerd zijn. De haren moeten namelijk lang genoeg zijn om eruit gehaald te worden met een pincet.
 • De haren mogen wel geschoren worden. Let op dat er ongeveer 3 á 4 dagen voor de behandeling niet meer geschoren kan worden. De haren moeten lang genoeg zijn.
 • Scrub de dag van de behandeling niet de delen wat wordt behandeld.

Nazorg:

 • Vermijd de eerste dagen direct zonlicht en zonnebank. Dit kan pigmentatie vlekjes veroorzaken
 • Gebruik een antizonnebrand met minimaal SPF 30 enkele dagen nadat u bent behandeld.
 • Ga niet naar de sauna enkele dagen na de behandeling.
 • Vermijd de eerste dag make-up op de behandelde gebieden.
 • Vermijd de eerste dag vette crèmes. Aloë vera mag wel.
 • Vermijd de eerste dag zeep, shampoos en parfums op het behandelde gebied

Wij mogen niet elektrisch epileren wanneer u:

 • Roacutane gebruikt
 • Een pacemaker heeft
 • (Huid)kanker heeft
 • Koorts heeft
 • Een schimmel infectie heeft
 • Zwanger bent of borstvoeding geeft
 • Verbrand bent door de zon
 • Een koorstlip heeft

Meest gestelde vragen:

Mag ik de haren zelf verwijderen tussen de behandelingen door?
Tussen de behandelingen door is het de bedoeling dat je de haren niet uittrekt in welke vorm dan ook. (Dus niet epileren, waxen/harsen of uitplukken). Tussen de behandelingen door mag je de haren wel scheren of knippen. Let er wel op dat de haren op de dag van de behandeling lang genoeg zijn om op te pakken met het pincet.

Om de hoeveel weken word ik behandeld?
De behandelfrequentie hangt af van de hoeveelheid haar en hoe snel het terug komt. Het varieert tussen de één keer per week of eens per zes weken.

 

Mag ik onder de zonnebank na de behandeling?
Het is belangrijk dat u 48 uur vóór en ná de behandeling niet in de zon of onder de zonnebank komt.
Kan het op een donkere huid?
Ja dit kan zeker. Er zijn speciale technieken die ook op de donkere huid toepasbaar zijn.
Kan het ook op blonde, grijze of rossige haren?
Ja dit kan zeker. Tot nu toe is elektrische epilatie de enige ontharingstechniek waarbij deze kleuren haren definitief verwijderd kunnen worden.
Hoeveel behandelingen heb ik totaal nodig?
Het verschilt erg per persoon. Heb je veel haargroei dan moeten we de behandeling splitsen en kom je vaker. Heb je enkele haren dan kom je eens per vier á zes weken. Het is belangrijk om de behandelfrequentie in het begin goed op te volgen, aangezien de haren dan in de actieve haargroeifase zitten. Hoe lang je de behandelingen moet volgen is ook erg verschillend. Het kan variëren van een behandeltraject van 6 maanden tot 2 jaar. Daarna kunnen er altijd nog nieuwe haren ontstaan, bijvoorbeeld door hormonen. Het is daarom belangrijk dat je een aantal keer per jaar een onderhoudsbehandeling ondergaat.

15 minuten 39,-
30 minuten 59,-