img_7914

Onze voeten hebben het niet gemakkelijk! Een hele dag vastgeketend in (vaak te krappe) schoenen, dragen ze ons rond waar we ook willen gaan.
Ongeveer 85% van de bevolking last van voetkwaaltjes. Waarom geven we onze voeten niet de behandeling die zij verdienen?

Heeft u last van uw voeten, laat uw voeten nakijken door de (medisch) pedicure. Nagels knippen, eelt verwijderen, likdoorns, schimmelnagels, kloven en ingroeiende nagels behandelen en afsluiten met een voedende voetencrème. Kortom kunt u bij Studio Purmerend terecht voor uiteenlopende problemen aan de voeten.

Studio Purmerend behandelt ook wratten. Wratten zijn een hpv virus en eist dan ook een zeer deskundige behandeling. Als er een kloof dreigt laat u dan direct behandelen! Dit voorkomt veel pijn! De medisch pedicure van Studio Purmerend werkt volgens de code van de voetverzorging, dit houdt in: dat de hoogste eisen worden gesteld aan hygiëne in de praktijk. Tevens wordt gewerkt met de nieuwste technieken en de beste producten.

Waarom kiest u voor een Medisch Pedicure?
Een Medisch Pedicure is hoger en breder opgeleid dan de ‘Basis’ Pedicure. Bovendien kunt bij een medisch pedicure terecht met alle zogeheten risicovoeten, zoals diabetes, reumatisch, spastisch voet en de verouderde voet. Ook is er kennis op het gebied van nagelegulatie en reparatie technieken, ortesiologie en antidruk technieken. Kortom u kunt bij Studio purmerend terecht voor een heerlijke verwenbehandeling tot aan een complex voetprobleem.

In het Boven IJ ziekenhuis als medisch pedicure op de Voetenpoli heb ik veel ervaring op gedaan met (diabetische) voetwonden en de verzorging daarvan.

 

Speciale Technieken

Soms is het nodig om een pijnklacht op een speciale wijze te verhelepn of afwijkende groei te corrigeren. Daarbij zijn de speciale technieken een uitkomst.

Ortheses
Onder orthesiologie verstaan we de techniek voor het ontlasten van drukplekken en het reguleren van de teenstand. Orthesiologie wordt veelal toegepast tussen de tenen met behulp van siliconen.

Ortheses worden onder andere gemaakt bij:

 • weke likdoorns (likdoorn tussen de tenen)
 • hamertenen
 • klauwtenen
 • likdoorns op de tenen of onder de teenkopjes
 • Een beginnende Hallux Valgus
 • Een nog te corrigerende ruiterteen
 • Als vervanging bij een trauma voet, bijvoorbeeld een geamputeerde teen

Nagelbeugels/Nagelregulatie
De nagelregulatietechniek is een uitstekende techniek om verschillende nagelaandoeningen zoals ingegroeide nagels en vormveranderingen van de nagel te behandelen.
Bij ingroeiende teennagels drukt of groeit de teennagel in de nagelwal. Dit is vaak pijnlijk en de kans op ontsteking is groot. Mensen met Diabetes en reuma dienen extra allert te zijn! Deze techniek voorziet in het corrigeren van de ronding van de nagel door beugeltjes op de nagel te bevestigen. De nagel wordt hierdoor uit de nagelwal getild waardoor direct verlichting ontstaat. Na de behandeling is controle na een paar weken noodzakelijk.

Nagelbeugels worden onder andere aangebracht bij:

 • Een convexe nagel/tunnelnagel (rondgroeiende nagel)
 • Ingroeiende nagel
 • Hypertrofische nagel
 • Trauma nagel

Nagelreparatie/Nagelprothese

De nagelprothese is een techniek waarbij de natuurlijke nagel helemaal of gedeeltelijk door een kunstnagel wordt vervangen. Zonder deze techniek zijn bepaalde problemen niet op te lossen. Nagelprotheses worden toegepast ter vervanging van zo goed als ontbrekende nagels, ter correctie van vervormde nagels, ter versterking van verzwakte nagels. Ook kunnen we het toepassen als behandeling van versplinterende of geschonden nagels, ter begeleiding van een groeistoornis, als behandeling van gespleten en ingroeiende nagels of het verfraaien van een mycose (schimmel)nagel. Ook kunnen weggeknipte nagelhoken opgevuld worden om ingroeien te voorkomen.

Nagelprothesetechniek wordt dus niet alleen toegepast ter verfraaiing, maar juist ook als therapeutische oplossing om afwijkende groei te corrigeren.

Wanneer u last heeft van een schimmelnagel is dit een mooie wijze om de nagel te herstellen. Alle schimmel/mycose zal (zoveel mogelijk) worden weggefreesd en de nagel zal weer met gel of acryl worden hersteld. Wel wordt er dan aanbevolen om ook de ProNails Tincture te gaan gebruiken om de achterblijvende schimmel te bestrijden.

De prijs voor de nagelreparatie is zeer verschillend, dit ligt eraan hoeveel er gerepareerd moet worden, een klein hoekje kan tijdens een pedicure behandeling worden opgevuld en daar wordt slecht €5,- extra voor gerekend.

piura
pronails
anbos-wit
procert-logo-zonder-tekst-wit-50
provoet-klein-wit