Nagelbeugels / nagelregulatie

De nagelregulatietechniek is een uitstekende techniek van de medisch pedicure om verschillende nagelaandoeningen zoals ingegroeide nagels en vormveranderingen van de nagel te behandelen.

Bij ingroeiende teennagels drukt of groeit de teennagel in de nagelwal. Dit is vaak pijnlijk en de kans op ontsteking is groot. Mensen met Diabetes en reuma dienen extra allert te zijn! Deze techniek voorziet in het corrigeren van de ronding van de nagel door beugeltjes op de nagel te bevestigen. De nagel wordt hierdoor uit de nagelwal getild waardoor direct verlichting ontstaat. Na de behandeling is controle na een paar weken noodzakelijk. De medisch pedicure van Studio Purmerend werkt met 2 verschillende merken nagelbeugels, Podofix en het unieke systeem van de Unibrace.

Met de Unibrace techniek kan er op iedere nagel, groot of klein een beugel op maat gemaakt worden. Deze beugels zouden zelfs op vingernagels geplaats kunnen worden. Met de UniBrace beugel kan er ten opzichte van de Podofix beugel met maar liefst 3 verschillende factoren de nagel gecorrigeerd worden; met hefboomkracht, om zo de nagel weer in z’n oorspronkelijke vorm te laten groeien. Met veerkracht, deze wordt uit de vorm van de beugel verkregen dat als een soort scharnier functioneert en met als laatste rotatiekracht.

De pedicure zal beslissen welke beugel het beste is in uw situatie. Ook wordt er gekeken wat de oorzaak van dit probleem is en dient dit ook opgelost te worden om opnieuw ingroeien of vervorming te voorkomen.

 

Nagelbeugels worden onder andere aangebracht bij:

  • Een convexe nagel/tunnelnagel (rondgroeiende nagel)
  • Ingroeiende nagel
  • Hypertrofische nagel
  • Trauma nagel

 

Wanneer u voor een nagelbeugel kiest zal dit tijdens de behandeling worden gemaakt en geplaatst. Wilt u daarbij ook de overige nagels en de rest van de voet behandeld willen hebben dient u een dubbele afspraak in te plannen.
De kosten van de beugel komen bovenop de prijs van de behandeling.