Nagelreparatie / nagelprothese

De nagelprothese is een techniek waarbij de natuurlijke nagel helemaal of gedeeltelijk door een kunstnagel wordt vervangen. Zonder deze techniek zijn bepaalde problemen niet op te lossen. Nagelprotheses worden toegepast ter vervanging van zo goed als ontbrekende nagels, ter correctie van vervormde nagels, ter versterking van verzwakte nagels. Ook kunnen we het toepassen als behandeling van versplinterende of geschonden nagels, ter begeleiding van een groeistoornis, als behandeling van gespleten en ingroeiende nagels of het verfraaien van een mycose (schimmel)nagel. Ook kunnen weggeknipte nagelhoeken opgevuld worden om ingroeien te voorkomen.

Nagelprothesetechniek wordt dus niet alleen toegepast ter verfraaiing, maar juist ook als therapeutische oplossing om afwijkende groei te corrigeren.

Nagelreparatie bij schimmelnagels
Wanneer u last heeft van een schimmelnagel is dit een mooie wijze om de nagel te herstellen. Alle schimmel/mycose zal (zoveel mogelijk) worden weggefreesd en de nagel zal weer met gel of acryl worden hersteld. Wel wordt er dan aanbevolen om ook de ProNails Tincture te gaan gebruiken om de achterblijvende schimmel te bestrijden.

Vraag uw medisch pedicure naar de mogelijkheden.