Er zijn verschillende methodes om te ontharen. In de salon van Studio Purmerend wordt er gebruik gemaakt van de Sugaringmethode.

Waarom waxen?
Ontharing middels wax is een eeuwenoude traditie die weer volledig in ere is hersteld. Steeds meer mannen en vrouwen ontdekken de voordelen van waxen ten opzichte van scheren, cremes en zogenaamde ‘definitieve’ ontharingsmethoden. Alleen bij waxen is er de garantie dat het haar weken lang wegblijft en de huid heerlijk zacht en schoon aanvoelt. En hoe fijn klinkt dit: geen stoppels, geen jeuk én geen ingegroeide haren!

Harsen

Hars is het meest gebruikte product met ontharen en is vrijwel bij alle salons te vinden. Bij deze methode wordt de warme hars met de haargroei richting mee opgesmeerd en met een strip tegen de haargroeirichting mee verwijderd. Harsen is een zeer snelle manier van ontharen. Het beste resultaat bereikt u als de haren tussen de 0,5 en 1 cm zijn, het is dus wel een nadeel dat u de haren moet laten groeien.

Sugaring

Ook wordt er gebruik gemaakt van de minder bekende Sugaring methode, ontharen met suikerpasta. Van oorsprong komt Sugaring uit de Arabische landen. Sugaring is overgewaaid naar de westerse landen en wordt nu wereldwijd toegepast in schoonheidsinstituten.

Relatief nieuw (opnieuw leven ingeblazen want er zijn bewijzen gevonden dat er in de tijd van Cleopatra ook al werd onthaard met suikerpasta) op het gebied van het ontharen van het lichaam en het ontharen van de schaamstreek is sugaring. Sugaring is een soort van waxen alleen dan niet op basis van wax, maar op basis van suiker. Doordat suiker oplost in water is het met name bij thuisgebruik handiger dan wax, omdat de kans op een bende kleiner is, doordat je het altijd met water af kan spoelen mocht er onverhoopt iets mis gaan. Wax is moeilijker te verwijderen van plaatsen waar het niet de bedoeling is om het haar te verwijderen, als de wax er eenmaal op zit.

Waarom kiezen voor ontharen met suikerpasta?
Sugaring is een zachte, veilige en effectieve methode van ontharen. De suikerpasta maakt de huid zacht en er treden geen huidbeschadigingen en/of allergische reacties op. Sugaring kan worden toegepast op alle delen van het lichaam en is zelfs geschikt voor de meest gevoelige huid. Ook mensen met psoriasis en suikerziekte kunnen worden behandeld (dit is bij harsen niet mogelijk). Een behandeling zorgt er niet alleen voor dat de haartjes weg zijn, de suiker zorgt ook nog eens voor een peeling van de huid.

Bij Sugaring hoef je niet eerst te wachten tot de haren een bepaalde lengte hebben, deze manier van ontharen is zelfs toepasbaar op hele korte haartjes. Regelmatig ontharen met Sugaring leidt op langere termijn tot een sterk verminderde haargroei.

Voordelen Sugaring ten opzichte van harsen:

  • Body Sugaring is minder pijnlijk dan harsen.
  • De temperatuur van de Sugar pasta staat gelijk aan de lichaamstemperatuur, dus geen kans op verbranding van de huid.
  • U heeft niet tot nauwelijks last van ingegroeide haren.
  • Haren kunnen worden verwijderd vanaf 2-3 millimeter lengte.
  • Haren blijven langer weg.
  • Donkere haren worden lichter van kleur en dunner van structuur.
  • Body Sugar pasta hecht niet aan de levende huidcellen en is dus minder pijnlijk.
  • De dode huidcellen worden verwijderd, dus de huid voelt heerlijk zacht en glad aan.
  • Minder kans op irritaties en allergie.

Eerste keer waxen?
Heb je nog niet eerder gewaxt, maar wel veel spookverhalen gehoord over waxen? Waxen is niet pijnloos, maar veel minder pijnlijk dan velen je zullen doen geloven. De eerste keer is het meest gevoelig omdat de haartjes dan voor het eerst worden verwijderd. Maar vanaf de tweede keer zul je merken dat het veel minder gevoelig is. En heb je de eerste drie behandelingen gedaan? Dan rest alleen nog donsachtig haar en dat is veel minder gevoelig om te waxen.

Bij Studio Purmerend is het mogelijk om diverse lichaamsdelen te laten ontharen.