Vaak wordt er gedacht dat men last heeft van een likdoorn maar in vele gevallen blijkt het dan toch om een voetwrat te gaan. Een wrat kan zeer pijnlijk aanvoelen en veel klachten geven. Hoewel een wrat zeer besmettelijk is, is het ook een virus wat in het lichaam zit. Het is bewezen dat mensen met een gevoeligheid voor wratten het mineraal Zink tekort komen, er wordt dan ook geadviseerd om dit als supplementen extra toe te voegen.
Wanneer u door de wrat pijn ervaart kan de medisch pedicure deze voor u behandelen. Dit gebeurd op verschillende manieren en soms is het even zoeken naar wat de beste manier is. Wat heel effectief is, is onze behandeling met de CryoPen.

CryoPen behandeling
Wrat behandelen met stikstof. Waarom zou ik dat bij jullie laten doen en niet bij de huisarts?
Het antwoord is vrij simpel.Onze behandeling is effectief!

De meeste huisartsen behandelen voetwratten niet meer omdat de wrat zich niets aan lijkt te trekken van de stikstof. En dus niet verdwijnt, in sommige gevallen wordt het wel wat kleiner maar wanneer de behandeling stopt groeit het weefsel meestal weer terug.

Waarom is onze behandeling wel effectief? Door de druk waarmee de stikstof vrij komt kunnen wij dieper tot in de kern van de wrat werken t.o.v. de traditionele stikstof-pot welke met een soort wattenstaaf wordt aangebracht en heel oppervlakkig het weefsel bevriest. Met de CryoPen kunnen wij heel precies werken waardoor de omliggende huid niet beschadigd en de behandeling zo goed als pijnloos verloopt, je voelt enkel een soort prikkeling. Dat is nog een voordeel van onze CryoPen behandeling. Hoeveel behandelingen zijn er nodig? Veel aandoeningen kunnen we met slechts 1 behandeling elimineren, wratten daarentegen zijn hardnekkig, hoe sneller je een wrat ontdekt en behandeld hoe eerder je er vanaf bent, dan kan 1 behandeling voldoende zijn. Bij wratten die langer aanwezig zijn of groter is het nodig om ongeveer 3x te bevriezen, in enkele ernstige gevallen kan het nog iets oplopen. Wacht daarom niet te lang en laat hem direct door ons behandelen. De CryoPen therapie is ook werkzaam op de zogeheten doornwratten, dit zijn wratten die zich gedragen als een likdoorn en worden dan ook veel daarmee verward.

 

Er kan gekozen worden voor salicylpakkingen waarbij de wrat los geweekt gaat worden of voor een behandeling met de HTC pen waarbij het weefsel weg gebrand wordt. Deze twee methodes zijn de enige effectief bewezen methodes voor voetwratten.
De behandeling van wratten wordt tijdens uw pedicure afspraak gedaan en brengt extra kosten met zich mee
CryoPen vanaf €35,00
HTC behandeling; vanaf €7,50
Salicylpakking: vanaf €15,00
Bij alle behandelingen wordt er een behandelplan gemaakt en dient u om de paar dagen terug te komen in de praktijk. Eventueel wordt er nog thuisverzorging geadviseerd.