Niets is vervelender als je een sport beoefent dat je daar dan voetklachten bij hebt. Of je nu een professional bent of een recreant, voetproblemen bij sporten zijn niet fijn maar vaak wel heel goed op te lossen, te verlichten en te voorkomen.

Wat doet een Medisch Pedicure Sport nu anders dan een ‘gewone’ pedicure? De sportpedicure bezit dezelfde competenties als de pedicure en de medisch pedicure, de sportpedicure kijkt verder. Waar komt het probleem vandaan? Wat kunnen we hieraan doen zodat de sportprestaties niet belemmerd worden? Hoe kunnen we voorkomen dat er nieuwe klachten ontstaan, of het probleem weer terug komt?
Uiteraard is de voetverzorging een belangrijk onderdeel van de behandeling aan voetproblemen bij een sporter, maar zoals gezegd gaan we verder kijken, we gaan de schoen bestuderen: is deze wel geschikt voor jou voet? Is er een aanpassing nodig? Zijn ze aan vervanging toe en waar moet je dan op letten? Of misschien een oplossing van vilt in de schoen om een pijnlijke plek te ontzien en te laten genezen.

Door hulpmiddelen toe te passen als nagelbeugels en ortheses of misschien wel een tape kan de sportprestaties aanzienlijk verbeteren doordat de pijnklacht is opgeheven. Voor deze behandeling nemen we iets meer tijd dan een standaard behandeling zodat er meteen actie op de problemen kan worden ondernomen en je snel weer ‘ín het veld’ staat.

De behandeling duurt 30-45 minuten, €47,50
eventuele materiaalkosten voor hulpmiddelen komen hier nog bij, deze prijzen vind u terug in de prijslijst.