Een schimmelnagel is een veel voorkomend probleem, 1 op de 3 mensen heeft te maken (gehad) met deze aandoening. De nagel is vaak dik, brokkelig en verkleurd, het kan de hele nagel bevatten maar meestal begint het klein. De oorzaak van de aangedane nagel is vaak een schimmelinfectie maar soms kan de oorzaak ook elders vandaan komen. De meeste mensen noemen het overigens kalknagels. Maar niet iedere kalknagel is per definitie een schimmelnagel. Om vast te stellen om het om een schimmelnagel gaat kan er een speciale test worden uitgevoerd. Een schimmelnagel geneest zelden of nooit vanzelf en daarom is behandeling noodzakelijk.

Een van de kenmerken van een schimmelnagel is de kleur, die is meestal wit/geel of bruinig. Maar er zijn meer oorzaken voor een afwijkende verkleuring van de nagels, zoals: psoriasis, medicijngebruik of interne aandoeningen. Om bij twijfel zekerheid te verkrijgen is het mogelijk om schimmel-diagnostiek toe te passen.

De medisch pedicure van Studio Purmerend kan heel makkelijk met de HFL Funghicheck detecteren of er schimmels aanwezig zijn, in slechts 10 minuten tijd. Na deze test kan er een behandelplan worden opgesteld door de pedicure, voor behandelingen zowel in de salon als voor de thuisverzorging.

Aan dit biopt zijn kosten verbonden, u betaalt voor het maken van deze check €74,95. Deze kosten kunnen helaas niet worden gedeclareerd bij de ziektekostenverzekering, ook niet met een verwijzing van de huisarts, aangezien deze kosten zullen worden afgetrokken van het eigen risico. Wordt de check tijdens een pedicurebehandeling uitgevoerd betaald u €34,95 extra voor de procedure.