shutterstock_485451583

Een schimmelnagel is een veel voorkomend probleem. De nagel is vaak dik, brokkelig en verkleurd. Dit wordt veroorzaakt door een schimmelinfectie. Een schimmelnagel geneest zelden of nooit vanzelf en daarom is behandeling noodzakelijk. De meeste mensen noemen het overigens kalknagels. Maar niet iedere kalknagel is per definitie een schimmelnagel.

Een van de kenmerken van een schimmelnagel is de kleur, die is meestal wit/geel of bruinig. Maar er zijn meer oorzaken voor een afwijkende verkleuring van de nagels, zoals: psoriasis, medicijngebruik of interne aandoeningen. Om bij twijfel zekerheid te verkrijgen is het mogelijk om schimmel-diagnostiek toe te passen.

De medisch pedicure van Studio Purmerend is bevoegd om (na toestemming van uw huisarts) een biopt af te nemen van de aangedane nagel en of huid. Dit biopt wordt naar het labratorium van het UMC St. Radboud in Nijmegen opgestuurd waar het op kweek gezet wordt. Na ongeveer een week ontvangt de pedicure de uitslag en zal deze met u bespreken en naar de huisarts toesturen. Na deze uitslag kan de juiste behandeling ingezet worden.

Aan dit biopt zijn kosten verbonden, u betaalt een deel in de salon en een deel (mits u toestemming heeft van de huisarts) wordt vergoed door de ziektekostenverzekering, maar let wel op hier wordt wel aangesproken op uw eigen risico. Schimmeldiagnostiek €25,-, i.c.m. een pedicure behandeling €10,- . Het bedrag wat bij uw ziektekostenverzekering in rekening wordt gebracht bedraagt ongeveer €40-45. Wanneer u deze laat uitvoeren zonder toestemming van u huisarts kan er geen vergoeding plaats vinden vanuit de verzekering en komen de kosten voor uw eigen rekening en dit zal rond de €56,- zijn.

piura
pronails
anbos-wit
procert-logo-zonder-tekst-wit-50
provoet-klein-wit