Een schimmelnagel is een veel voorkomend probleem, 1 op de 3 mensen heeft te maken (gehad) met deze aandoening. De nagel is vaak dik, brokkelig en verkleurd, het kan de hele nagel bevatten maar meestal begint het klein. De oorzaak van de aangedane nagel is vaak een schimmelinfectie maar soms kan de oorzaak ook elders vandaan komen. De meeste mensen noemen het overigens kalknagels. Maar niet iedere kalknagel is per definitie een schimmelnagel. Om vast te stellen om het om een schimmelnagel gaat kan er een speciale test worden uitgevoerd. Een schimmelnagel geneest zelden of nooit vanzelf en daarom is behandeling noodzakelijk.

Een van de kenmerken van een schimmelnagel is de kleur, die is meestal wit/geel of bruinig. Maar er zijn meer oorzaken voor een afwijkende verkleuring van de nagels, zoals: psoriasis, medicijngebruik of interne aandoeningen. Om bij twijfel zekerheid te verkrijgen is het mogelijk om schimmel-diagnostiek toe te passen.

De medisch pedicure van Studio Purmerend kan heel makkelijk met de HFL Funghicheck detecteren of er schimmels aanwezig zijn, in slechts 10 minuten tijd. Na deze test kan er een behandelplan worden opgesteld door de pedicure, voor behandelingen zowel in de salon als voor de thuisverzorging.

Aan dit biopt zijn kosten verbonden, u betaalt voor het maken van deze check €62,50. Deze kosten kunnen helaas niet worden gedeclareerd bij de ziektekostenverzekering, ook niet met een verwijzing van de huisarts, aangezien deze kosten zullen worden afgetrokken van het eigen risico. Wordt de check tijdens een pedicurebehandeling uitgevoerd betaald u €34,95 extra voor de procedure.

Nieuwe behandeling voor schimmelnagels met Dr Platon Cold plasma Therapy

Wat is Cold plasma
Plasma is na vast, vloeibaar en gas de vierde en laatste toestand van materie. Plasma bevat zeer veel energie maar komt niet in natuurlijke vorm op aarde voor.  Dit betekent dat plasma kunstmatig moet worden gegenereerd. Bij Cold plasma gebeurt dit door middel van het creëren van een elektromagnetisch veld waardoor O2 (zuurstof) en CO2 (stikstof) uit de lucht geïoniseerd wordt waardoor ozon en plasma ontstaat. Cold plasma is niet-thermisch, wat inhoudt dat het de huid niet beschadigd of verbrand. De werktemperatuur is 35-40 graden waardoor de behandeling ontspannen aanvoelt en absoluut pijnloos is.

Wat doet Dr. Platon cold plasma voor de huid
Tijdens een behandeling word de huid gesteriliseerd; bacteriën, schimmels en schadelijke micro-organismen welke irritaties of huidontstekingen als acne & rosacea veroorzaken worden gedood.  Tevens vindt er regeneratie in de huid plaats: Cold plasma stimuleert de productie van collageen, elastine en hyaluronzuur. Deze bestanddelen zijn van essentieel belang voor de elasticiteit, stevigheid en hydratatie van de huid. Cold plasma bevordert ook wondgenezing, littekenvermindering en huidverjonging. Ook zorgt cold plasma voor oxidatie; de zuurstoftoevoer naar de basaalcellen wordt verhoogd waardoor het huidmetabolisme omhoog gaat,  ontgifting plaatsvind en de anti-oxidatieve werking beter wordt (de afweer van de huid verbetert). Cold plasma  vermindert ook de over-productie van melanine in de huid. Een teveel een melanine veroorzaakt pigmentvlekken, donkere vlekken en een onregelmatige huidskleur en teint.

Voetschimmel, schimmelnagels en cold plasma
Cold plasma desinfecteert niet alleen de huid maar dood ook de aanwezige schimmels en aanwezige schadelijke micro-organisme. Bij een schimmel/kalknagel zal de mycose zoals wij dat noemen gedood worden maar de nagel heeft nog wel tijd nodig om uit te groeien. Wij adviseren dan ook na de kuur de behandeling wel iedere 4-6 weken voort te zetten en thuis de behandeling voor te zetten met de speciale mycose spray welke u bij ons in de praktijk kunt aanschaffen
Cold Plasma therapie is ook heel mooi in te zetten wanneer u last heeft van psoriasis