Couperose en rosacea zijn twee verschillende aandoeningen maar hebben ook wel weer overeenkomsten. Couperose bevindt zich voornamelijk op de wangen en op de neus en uit zich in kleine meestal rode maar soms blauwe adertjes. Dit kan ontstaan door een zwakte in de wanden van de haarvaten waardoor ze als ware gaan lekken en zo dan zichtbaar worden. Alhoewel deze adertjes geen kwaad kunnen worden ze vaak als cosmetisch storend gezien. Met zowel IPL als met thermocoagulatie kunnen wij een vasculaire therapie uitvoeren en de adertjes laten verdwijnen.

Bij rosacea zijn er er in het eerste stadium ook deze teleangestien (couperose) aanwezig. Rosacea kenmerkt zich met de couperose maar ook met bultjes en puskoppen waardoor het vaak verward wordt met een allergische reactie of acne. Rosacea wordt veroorzaakt door de demodex mijt. Alhoewel wij rosacea niet kunnen genezen kunnen wij wel behandelingen en thuisverzorging bieden om de leefomstandigheden van deze mijt minder aantrekkelijk te maken en van goede bacteriën te optimaliseren om zo de rosacea te verminderen.

Hieronder leest u welke behandelingen geschikt zijn voor de huid met couperose en rosacea.

Om definitief af te rekenen met de bestaande couperose, spider naevi of bloedblaasjes kiest u voor de IPL of thermocoagulatie behandelingen.