Bijna iedereen krijgt weleens last van acne of heeft er last van gehad. Over het algemeen genomen hebben tieners de meeste acne klachten en deze kunnen variëren van mild met hier en daar een ‘pukkeltje’ tot ernstigere mate. Vooral jongens kunnen erg veel last van acne hebben doordat de bacterie die een grote rol speelt bij acne onder invloed staat van testosteron

Bij acne raken door een overmatige talgproductie de poriën verstopt en kunnen als gevolg van aanwezige bacteriën vervelende ontstekingen opleveren. Als deze niet juist behandeld worden kunnen er niet fraaie littekens ontstaan. Ook raakt de huid, onder invloed van hormonen, verdikt. De dode huidcellen kunnen niet goed afschilferen en verstoppen de poriën. Acne kan zijn sporen achterlaten in verschillende vormen van littekens, van oppervlakkige littekens met hyperpigmentatie tot diepe ijspriem littekens.

De schoonheidsspecialiste kan je helpen door de huid te reinigen, op de juiste wijze de pustels en comedonen te verwijderen en de huid te verdunnen en te kalmeren. Zo worden littekens voorkomen. Hier hoort ook advies en producten bij voor de juiste dagelijkse thuisverzorging tussen de behandelingen door.

Er bestaat geen standaard behandeling voor acne. Er wordt per persoon gekeken en geprobeerd wat het beste bij je past. Veelal zal er eerst met een intensieve reiniging worden begonnen waarbij je 1-2x per 14 dagen de salon bezoekt. Wanneer de onzuiverheden onder controle zijn zal de behandeling 1-2x per maand zijn, dit ligt eraan welke vorm van behandelen er wordt gekozen.

In sommige gevallen kunt u ook in aanmerking komen voor vergoede zorg wanneer u last heeft van een vorm van acne of rest littekens door de acne.

Hieronder een aantal behandelingen waar u uit zou kunnen kiezen wanneer u last heeft van deze indicaties. Er kan door de specialist afgeweken worden van de gekozen behandeling wanneer zij deze op het moment niet passend vind.